Curacao Cycling Events is een stichting die is opgericht in 2019, met als doel het behoud en de promotie van wieler- en MTB-wedstrijden op Curacao. Het bestuur van de stichting bestaat uit Ewold de Maar (voorzitter), Robert Potveer (secretaris) en Ed de Knegt (penningmeester). De stichting organiseert de Kärcher Coral Estate Classic en Kärcher Duo Xtreme in 2019 en hoopt de activiteiten verder uit te kunnen bouwen om het fietsen op Curacao te promoten, zowel bij volwassenen als onder de jeugd.

De Coral Estate Classic en de Curaçao Duo Xtreme zijn 2 mountainbikewedstrijden die sinds jaar en dag georganiseerd worden in de maand november op Curaçao. Beide wedstrijden vinden plaats op Banda Abou, het westelijk deel van het eiland. De eerste Coral Estate Classic vond plaats in 2006, met start en finish bovenop de berg bij de portiersloge van Coral Estate. De laatste jaren is de start-finish gelokaliseerd rond het prachtige Coral Estate Centre met de restaurants Karakter en Koraal.

De Curaçao Duo Xtreme is ooit opgezet door wielervereniging Pedal Pushers onder de bezielende leiding van Clotilde Vicente van VistaBike. Inmiddels is deze zwaarste mountainbikewedstrijd op Curaçao uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen op Curaçao. Het bijzondere van deze wedstrijd is dat je als koppel rijdt en de eindtijd bepaald wordt door de laatste van het koppel die de finishlijn passeert.

In 2016 dreigde de Curaçao Duo Xtreme geen doorgang te vinden. Met behulp van een aantal plaatselijke sponsoren en hand en spandiensten van Ewold en Marc de Maar ging de wedstrijd, met start en finish op het Blue Bay Resort, op het laatste moment toch door.

In 2017 en 2018 maakten de Coral Estate Classic en de Curaçao Duo Xtreme deel uit van de Curaçao Cycling Week. Een initiatief van vader en zoon de Maar en marketingbureau 1609bold uit Zuidlaren. Mede dankzij dit bureau werden een aantal kwaliteitsslagen gemaakt, zoals het gebruik van social media, exposure in Europa, online inschrijven en elektronische tijdwaarneming.

Organisatorisch werd er veel meer samengewerkt met plaatselijke verenigingen en uit deze samenwerking ontstond de Stichting Curaçao Cycling Events. Deze stichting is opgericht ten behoeve van de organisatie van fietsevenementen op Curaçao, zowel voor road bike als MTB. Vanaf november  2019 worden de KÄRCHER Coral Estate Classic (op 10 november) en de KÄRCHER Duo Xtreme (op 17 november) weer als twee losse wedstrijden georganiseerd.