Ga naar de inhoud

De stichting

Curacao Cycling Events is een stichting die is opgericht in 2019, met als doel het behoud en de promotie van wieler- en MTB-wedstrijden op Curacao. Het bestuur van de stichting bestaat uit Ewold de Maar (voorzitter), Ed de Knegt (secretaris/penningmeester) en Marco Dijkerman. De stichting organiseerde de Kärcher Coral Estate Classic en Kärcher Duo Xtreme in 2019 en 2021 en hoopt de activiteiten verder uit te kunnen bouwen om het fietsen op Curacao te promoten, zowel bij volwassenen als onder de jeugd.

De Coral Estate Classic en de Curaçao Duo Xtreme zijn 2 mountainbikewedstrijden die sinds jaar en dag georganiseerd worden in de maand november op Curaçao. Beide wedstrijden vinden plaats op Banda’bou, het westelijk deel van het eiland. De eerste Coral Estate Classic vond plaats in 2006, met start en finish boven op de berg bij de portiersloge van Coral Estate. De laatste jaren is de start-finish gelokaliseerd rond het prachtige Coral Estate Centre met de restaurants Karakter en Koraal.

De Curaçao Duo Xtreme is ooit opgezet door wielervereniging Pedal Pushers onder de bezielende leiding van Clotilde Vicente van VistaBike. Inmiddels is deze zwaarste mountainbikewedstrijd op Curaçao uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen op het eiland. Het bijzondere van deze wedstrijd is dat je als koppel rijdt en de eindtijd bepaald wordt door de laatste van het koppel die de finishlijn passeert.

De races

In 2016 dreigde de Curaçao Duo Xtreme geen doorgang te vinden. Met behulp van een aantal plaatselijke sponsoren en hand- en spandiensten van Ewold en Marc de Maar ging de wedstrijd, met start en finish op het Blue Bay Resort, op het laatste moment toch door.

In 2017 en 2018 maakten de Coral Estate Classic en de Curaçao Duo Xtreme deel uit van de Curaçao Cycling Week. Een initiatief van vader en zoon De Maar en marketingbureau 1609bold uit Zuidlaren. Mede dankzij dit bureau werden een aantal kwaliteitsslagen gemaakt, zoals het gebruik van social media, exposure in Europa, online inschrijving en elektronische tijdwaarneming.

Organisatorisch is er veel samengewerkt met plaatselijke verenigingen en uit deze samenwerking ontstond de Stichting Curaçao Cycling Events. Deze stichting is opgericht ten behoeve van de organisatie van fietsevenementen op Curaçao, zowel voor road bike als MTB. In november 2019 werden de Kärcher Coral Estate Classic en de Kärcher Duo Xtreme weer als twee losse wedstrijden georganiseerd. In 2020 werden beide wedstrijden afgelast vanwege de COVID-19 crisis, maar in 2021 en 2022 vonden beide races weer plaats. En nu staan de races voor 2023 op het programma! 

Meer informatie over de Kärcher Coral Estate Classic

Meer informatie over de Kärcher Duo Xtreme Curaçao

Volunteers Kärcher Duo Xtreme 2021

De stichting is op zoek naar vrijwilligers!

Zonder vrijwilligers zijn deze grootschalige sportevenementen op Curaçao niet mogelijk. Wil je weten hoe je kunt meehelpen? Neem contact op met Ed de Knegt via het contactformulier.